Naše maso

 

O mase z Netěchovické bourárny:

Bourárna Statku Netěchovice se zabývá zpracováním a prodejem kvalitního vyzrálého hovězího masa a čerstvého telecího masa z vlastního chovu. Maso si sami bouráme a nabízíme jej ve vlastním obchůdku přímo u bourárny.


Chov býků, z nichž pochází naše hovězí maso se nachází přímo v areálu Statku Netěchovice a můžete jej vidět při návštěvě Jihočeského zemědělského muzea.


Po porážce visí hovězí maso v chladícím boxu bourárny minimálně 14 dní, v některých případech i déle. Takto maso zraje. Po uplynutí doby zrání začínáme maso bourat. Nabourané kusy hovězího masa jsou očištěny od přebytečného tuku a částí oschlých během zrání. Dvoutýdenní doba zrání zaručuje, že maso bude na talíři křehké a jemné.


Po nabourání jsou jednotlivé porce masa vakuově zabaleny. Zabrání se tak přístupu vzduchu k masu, které tak zbytečně nevysychá a neztrácí ze své kvality a šťavnatosti. Mimo to pak jednotlivé porce masa v balíčcích dále dozrávají.


Každý  kus masa je po vakuovém zabalení zvážen označen přehlednou etiketou, na které jsou uvedeny všechny údaje o konkrétním kusu. Mimo hmotnosti a ceny tak lze dohledat například i původ zvířete, z něhož maso pochází.


Maso si můžete zakoupit v našem obchodě přímo u bourárny, v areálu Statku Netěchovice. Doporučujeme se předem telefonicky nebo e-mailem domluvit na dostupnosti určitých kusů masa. Objednávat maso můžete samozřejmě také prostřednictvím telefonu nebo e-mailu, my vám jej připravíme k vyzvednutí.


Vyzrálé maso z Netěchovické Bourárny je poté na talíři jedinečným zážitkem. Nevíte-li, co si s nějakým druhem masa počít, či jaký kus zvolit k přípravě určitého pokrmu, neváhejte se zeptat našich zaměstnanců, kteří vám ochotně poradí.