Speciality z hovězího a telecího masa

U nás v bourárně Vám na objednání můžeme nabídnout také několik vybraných specialit z hovězího masa.

Hovězí líčka

Telecí ossobuco

Ossobuco je v podstatě maso z kližky, která je ovšem netradičně přeříznuta příčně a to včetně morkové kosti. Název pochází z Itálie, kde se tato specialita také zrodila a v překladu znamená „kost s dírou“. Příčně uříznutá kližka je ceněná zejména pro obsah morku z kosti, který přispívá k silné chuti a šťavnatosti pokrmů z ossobuca. Kližka sama o sobě obsahuje relativně vysoké množství kolagenu, díky čemuž je maso jemné a křehké, zvláště v kombinaci s křehkostí telecího masa jako takového.

Hovězí a telecí oháňka

Jak napovídá název, jedná se o nařezanou oháňku hovězího dobytka. Oháňka je tvořena podlouhlými kostmi obalenými relativně velkou vrstvou masa. Na první pohled má oháňka podobné využití jako ostatní kosti, tzn. v polévkách nebo vývarech, nicméně není problémem z oháňky připravit také třeba ragú nebo podobné masové směsi, které díky vývaru z kostí získají o to intenzivnější chuť. Některé recepty uvádějí také oháňku pečenou či dušenou.


Cloud Mining is the procedure of currency mining employing a centered data center which has access to shared funds via an online connection. This genisis mining sort of cloud computing mining enables users to trade currencies rather than investing in mining equipments which necessitate infrastructure and substantial equipment.